Svartrå

Varbergs naturskyddsförening är på väg att täppa till en hål i miljölagstiftningen. Vi har fått så kallad klagorätt av Sveriges högsta miljödomstol, Mark-och miljööverdomstolen. Vi har överklagat ett bygglov i Svartrå, Falkenbergs kommun som vi anser vara undermåligt underbyggt. Eftersom ingen närboende yttrat sig får länsstyrelsen inte behandla ärendet.

Med våra argument från EU, Århuskonventionen, har Miljööverdomstolen gett oss den klagorätten.

Nu får alltså länsstyrelsen ta ställning till våra argument och bygglovet i sin helhet. Eftersom frågan om naturskyddsföreningars klagorätt i bygglovsärenden är möjlig att överklaga till Högsta Domstolen väljer möjligen Falkenbergs kommun och byggherren att överklaga. Men där är vi inte ännu.

Här kan du läsa hela domen: Svea HR P 2921-18 Slutligt beslut (ej särskilt uppsatt) 2018-11-22

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *